Odškodnine

Odškodnine

Kategorija :
Civilno pravo, Obligacijsko pravo, Odškodnine

ODŠKODNINA – zakaj je bolje vzeti odvetnika, kot pa odškodninsko podjetje?

 

Skrbno varovana skrivnost odškodninskih podjetij je, da bodo plačilo zase vzela iz vaše prejete odškodnine (10% ali tudi več), medtem ko zavarovalnice odvetnikom (ne pa odškodninskim podjetjem!) plačajo za njihovo delo posebej. Vaša odškodnina tako v primeru urejanja preko odvetnika ostane nedotaknjena. Odvetniku lahko procente obljubite po svoji presoji.

 

Poleg navedenega odškodninska podjetja zahtevke vlagajo po vzorcih in ni nujno, da bo vašo zadevo obravnaval pravni strokovnjak. Lahko da vam bo zahtevek napisal nekdo, ki so ga o tem na hitro poučili in ki sploh ni pravnik. Odvetnik pa je pravni strokovnjak, ki razume pravo na splošno in pozna ozadje tega, kar piše.

 

Če se zgodi, da zavarovalnica zavrne zahtevek odškodninske družbe, se za družbo stvar tu neha. Odvetnik pa lahko nadaljuje. Zadevo lahko preda arbitraži ali sodišču in še vedno lahko računate na odškodnino.

 

Odvetniki se žal ne smemo reklamirati na način, kot se reklamirajo odškodninske družbe. Mnogi zato nasedejo obljubam raznih podjetij o hitri ureditvi odškodnine, nato pa pa prejmejo premalo ali pa ostanejo povsem praznih rok.

 

Velja dobro razmisliti!

 

Se ne strinjate z vsebino oz. imate dodatno vprašanje? Pokličite 01 433 86 12 ali pošljite e-sporočilo na  mele.peter@siol.net

 

Opomba: članki na naši spletni strani so namenjeni temu, da jih na spletu najde in razume tudi bralec brez pravnega znanja. Nekateri izrazi v njih so zato poenostavljeni ali pogovorni, določene besedne zveze pa prilagojene spletnemu iskanju. Opisi lahko prikazujejo samo del možnih vidikov obravnavane teme.