Odvetniška pisarna Peter Mele – kdo je dober odvetnik za delovno pravo?

Odvetniška pisarna Peter Mele – kdo je dober odvetnik za delovno pravo?

Kategorija :
Civilno pravo, Delovno pravo

Kdo je dober odvetnik za delovno pravo, se ne vpraša mladega novinarja, temveč starega sodnika. Sodniki dobro vedo, da dober odvetnik ne propagira sebe, temveč pomaga stranki. Za uspeh primera na delovnem sodišču je potrebno mukotrpno prebijanje skozi gradivo primera, poznavanje delovnega prava, predvsem pa številnih posebnosti preko 20-ih kolektivnih pogodb in obsežne sodne prakse tega specialnega pravnega področja.

 

Dober odvetnik za delovno pravo

Delovno pravo je zahtevno zaradi mnogih vprašanj, na katera se odgovore išče od primera do primera. Delovno pravo zahteva poglobljeno delo. Dober odvetnik se postane z delom, ne s promocijo. Zanesljivo ne more nihče računati na uspeh zgolj zato, ker je angažiral medijski obraz. Ugled v stroki se razlikuje od ugleda v laični javnosti. Odvetniki v svoji stroki cenijo nekatere kolege, ki uspešno prakticirajo delovno pravo, vendar se v karieri niso nikoli pojavili na televiziji. Poznani so po predanosti delu, strankinim interesom in pravni stroki. Nihče od teh nikoli ne trdi, da je dober odvetnik in ni mu treba siliti pred kamere. Dober odvetnik za delovno pravo ima na tem posebnem pravnem področju dolgoletno prakso in se bodisi ukvarja izključno bodisi pretežno prav z delovnim pravom. Sledi spremembam na področju delovnega prava in s svojim delom poskuša pozitivno prispevati tudi k njegovemu razvoju. Dober odvetnik si ne prizadeva, da bi bil stranki všeč. Dela tisto, kar je zanjo dobro.

 

Pravniki v odvetniški pisarni Mele

Vsi pravniki v odvetniški pisarni Mele se zavedajo pomena spoštovanja kodeksa odvetniške poklicne etike. Na prvem mestu je spoštljiv odnos med stranko in odvetniki, zaposlenimi v odvetniški pisarni Mele. Predanost delu in stroki je v odvetniški pisarni Mele najpomembnejša. Dober odvetnik v vsakem primeru naredi vse, kar je v njegovi moči. Zmaga v primeru je najbolj odvisna od truda, ki ga odvetnik vloži, in tega se vsi zaposleni v odvetniški pisarni Mele dobro zavedajo. Odvetnik se potrudi dovolj takrat, kadar dela na primeru tako, kot da je to edini primer v njegovi karieri. V odvetniški pisarni Mele ima ta stavek velik pomen. Odvetnik Mele za sodelavce izbira le predane ljudi.

 

Delovno pravo je eno od glavnih pravnih področij naše odvetniške pisarne.

 

Se ne strinjate z vsebino oz. imate dodatno vprašanje? Pokličite 01 433 86 12 ali pošljite e-sporočilo na  mele.peter@siol.net

 

Opomba: članki na naši spletni strani so namenjeni temu, da jih na spletu najde in razume tudi bralec brez pravnega znanja. Nekateri izrazi v njih so zato poenostavljeni ali pogovorni, določene besedne zveze pa prilagojene spletnemu iskanju. Opisi lahko prikazujejo samo del možnih vidikov obravnavane teme.